Керівники різного рівня найчастіше порушують законодавство про охорону праці

Жизнь

  • Главное
  • Жизнь
  • Люди

ТопВопрос будет решен: Порошенко написал письмо Савченко…0 В Минсоцполитики разъяснили, что будет с пенсиями одиозных чиновников Януковича обновлено от 10:06…0 Савченко прекратила сухую голодовку…0 Уезжаешь, куда хочешь: "премьер-пенсионер" Азаров предложил пари Яценюку…0 Пропал без вести: коллеги исчезнувшего адвоката ГРУшника забили тревогу…0 Савченко допустила, что пойдет в президенты…0 Шахтер — Андерлехт: анонс, прогноз, где смотреть матч 1/8 финала Лиги Европы…0 Оружия от США Украине ждать не стоит — экс-госсекретарь США…0 Где смотреть матчи Суперлиги Фаворит Спорт: расписание трансляций 10-13 марта…0 ЛюдиКерівники різного рівня найчастіше порушують законодавство про охорону праці07 декабря 2015, 14:59…Заметили ошибку?Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

  • indexbox.ru

Велика частка травм у харчовій промисловості припадає на досвідчених робітників, які мають стаж роботи більше двадцяти  років. Таку інформацію заявили в Фонді соціального  страхування  від  нещасних  випадків  на  виробництві та професійних захворювань України.  

Згідно  інформації,  у  харчовій  промисловості  найчастіше  травмуються  водії,  низько  кваліфіковані  робітники,  оператори  та  слюсарі.

У більшості випадків порушниками законодавства про охорону  праці  є  саме  керівники різного рівня. Що  свідчить  про  необхідність підвищення відповідальності керівників. Відповідальність  може  бути не  лише  адміністративною,  але  й  кримінальною.

Кримінальним кодексом України, зокрема, статтею 271, передбачена відповідальність за порушення вимог законодавства про охорону праці.

Санкцією  цієї  статті  передбачена  відповідальність  у  вигляді  до  двох  років обмеження  волі  за  порушення  вимог  законодавчих  та  інших нормативно-правових актів про охорону  праці. Якщо  таке  порушення  спричинило  загибель  людей або інші  тяжкі  наслідки,  винні у вчиненні цього злочину  можуть  бути позбавлені волі на строк до семи років.

Читайте:16 технологических гигантов, которые не оставят состояние своим детям

У  виробництві  харчових  продуктів,  напоїв  і  тютюнових виробів,  роботодавцю  важливо  звернути  свою  увагу,  зокрема,  на  такі  основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори:

  • рухомі машини та механізми (конвеєри, вантажні підйомники, автомобільний і залізничний транспорт);
  • підвищена запиленість і загазованість повітря робочої зони (можливі при обслуговуванні окремих видів технологічного устаткування);
  • підвищені температура і вологість повітря робочої зони (можливі при обслуговуванні варочних котлів та установок, випарних апаратів, при приготуванні миючих і дезінфікуючих розчинів);
  • підвищені  рівень  шуму  та  вібрації на  робочому місці  (можливі з обслуговування технологічного  устаткування;  і  під  час  робіт  у  котельних, компресорних, насосних  і  холодильних  станціях);
  • токсичні  хімічні  речовини,  що  використовуються  у  виробництві.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України назвали лідируючі області виробничого травматизму в транспортній галузі.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.